Werkwijze – hulp bij angst voor honden

Werkwijze

Hoe werkt het?

De werkwijze van JuLiz coaching kenmerkt zich door met vertrouwen, veiligheid, rust en ruimte oplossingsgericht te werken..

Telefonisch contact

Het eerste contact is telefonisch. Tijdens dit (kosteloze) telefoongesprek maken we kennis met elkaar. Ik hoor graag waarom je juist nu contact met me hebt gezocht. Ik vertel iets over mezelf en over hoe mijn begeleiding in zijn werk gaat. Als het goed voelt, plannen we een afspraak voor een uitgebreidere kennismaking tijdens een intakesessie bij jou thuis.

Intakesessie

De intake is zonder honden, in de vertrouwde omgeving van je eigen woonkamer. Want het is al spannend genoeg om deze stap te zetten. Tijdens het intakegesprek maken we echt kennis. We praten over je angst: hoe lang heb je er last van, wat betekent de angst voor jou in het dagelijks leven, wat voor invloed heeft de angst op je? Hoe ziet die eruit? Is er iets voorgevallen? Aan de hand van je verhaal maak ik een inschatting of ik de juiste persoon ben om jou hierbij te helpen. Het kan dat ik je doorverwijs naar een andere hulpverlener (als er bijvoorbeeld sprake is van een trauma) of dat ik voorstel om mijn begeleiding te combineren met een derde partij.

Begeleiding en ondersteuning

Als ik jou kan helpen en jij wilt ook met mij aan de slag, dan stellen we samen jouw hulpvraag op. Wat wil je bereiken? Waar wil je aan werken? Wat is jouw doel? Dit is jouw traject en jouw ontwikkeling. Ik ben er om je te begeleiden en te ondersteunen. Als we dit helder hebben, maken we een plan voor het vervolgtraject.

Interesse?

Hulp nodig? Lees meer over de methode (coaching). Bekijk de tarieven  Neem contact op voor meer (vrijblijvende) informatie.

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Juliz coacing

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen