Gedragstherapie honden

Gedragstherapie voor honden

Professioneel advies en begeleiding voor hond én mens

E

Een gedragsprobleem is elk gedrag dat de eigenaar als probleem ervaart. Voor de hond zelf of voor zijn omgeving. Dat kan van alles zijn: uitvallen naar andere honden, agressie naar huisgenoten, bang om alleen thuis te zijn, angst voor geluiden, etc. Alles wat maakt dat je hond en/of zijn thuis niet meer goed functioneren en ‘last’ hebben van het gedrag.

Als het jou zelf niet (meer) lukt om met het gedrag van je hond om te gaan, dan is gedragsbegeleiding wenselijk.

Inzicht in de reden van het gedrag van je hond is de eerste en belangrijkste stap.

Inzicht in gedrag van je hond

Het gedrag van je hond ontstaat door een samenloop van allerlei factoren. Je hond (en daarmee ook zijn gedrag) is onlosmakelijk verbonden met jou als eigenaar. Dog2Work heeft oog voor zowel de mens als de hond achter het probleem. Iedere hond is uniek in zijn/haar situatie. Zo ook de eigenaar en zijn mogelijkheden. Elke hond heeft een eigen karakter, zijn zwakke punten, maar ook zijn eigen talenten.

De begeleiding van Dog2Work is erop gericht je inzicht te verschaffen in het gedrag van je hond. Zodat je in staat bent je hond te begrijpen en daarmee beter te begeleiden.

Inzicht in de reden van het gedrag van je hond is de eerste en belangrijkste stap. Inzicht leidt tot begrip over het gedrag en begrip voor je hond. Vervolgens kunnen jullie samen werken aan een oplossing. Waarbij de talenten van je hond wordt aangesproken en ingezet.

Werkwijze

Je hond en jij verdienen tijd en aandacht. Daarom werk ik met tenminste 2 afspraken. Gedragsveranderingen kosten immers tijd, bij zowel jezelf als je hond.

Allereerst is er de intake bij je thuis. We bespreken het probleem en ik observeer je hond in zijn eigen omgeving. Zo maak ik een inschatting van wat er werkelijk speelt.

Na dit eerste gesprek verwerk ik thuis mijn bevindingen. Ik maak een verslag van het gesprek. Mogelijk vraag ik om aanvullend beeldmateriaal (bijvoorbeeld van een wandeling) als we het gedrag niet hebben gezien.

Kort hierop volgt de tweede afspraak: ik bespreek mijn bevindingen met je, evenals het plan van aanpak. Waar mogelijk maken we direct een start met de oefeningen. Ik laat je achter met een stappenplan. In de periode daarna houden we contact over de voortgang.

Tarief gedragstherapie

Voor dit gedragsconsult betaal je € 150,- (incl. BTW), exclusief reiskosten (€0,25 per km). Je krijgt hiervoor 2 afspraken plus begeleiding op afstand via telefoon en/of mail. Als blijkt dat meer afspraken wenselijk zijn, dan bepalen we de kosten hiervoor in overleg.

Een gedragsconsult vormt de basis van mijn begeleiding. Afhankelijk van de hulpvraag maken we in overleg een plan van aanpak. Is er meer begeleiding nodig in de vorm van extra privélessen? Of heb je voldoende handvatten op basis van het consult? Het plan maken we samen!

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Dog2Work

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen