Border collie specialist

Border collie specialist

Onderprikkeling, maar zeker ook overprikkeling liggen op de loer.

Al meer dan 10 jaar werk en leef ik met Border Collies uit werklijnen. Een prachtig ras waar ik mijn hart aan heb verpand. Maar ze hebben ook uitdagende eigenschappen. Deze zijn nodig voor het werk, maar kunnen buiten het werk niet ‘uitgezet’ worden. Zeker voor beginnende hondeneigenaren kunnen deze eigenschappen veel van ze vragen.

Een prachtig ras waar ik mijn hart aan heb verpand.

Onrustige Border Collie?

Hoogsensitief, snel geprikkeld, maar een ijzersterke wil om te werken. Zelfstandig om het ‘werk’ over te nemen als de baas het niet kan.

Onderprikkeling, maar zeker ook overprikkeling liggen op de loer. Dit is een veelvoorkomende valkuil bij Border Collies. Met als gevolg een onrustige Border die geen rust pakt en altijd ‘aan’ staat.

Hij zoekt zijn werk in ongeschikte situaties en uit zijn drijflust op andere taken: verkeer, huisgenoten, andere huisdieren of kinderen. Ongewenst drijfgedrag is vervelend, en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Ik help je graag!

Als gedragstherapeut heb ik mij gespecialiseerd in dit mooie ras. De eigenschappen van deze werkhonden vragen vaak om een andere begeleiding van jou als baas.
Ik help je graag om tegemoet te komen aan de behoeften van je werklustige hond, zodat ze hun werklust op gepaste wijze kunnen uiten. Zonder voorbij te gaan aan hun unieke karakter. En ik help je om hun mooie eigenschappen in te zetten voor een goede samenwerking tussen jou en je hond.

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Dog2Work

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen