Uitvallende honden cursus

Uitvallende honden cursus

Speciaal voor honden, die op straat uitvallen naar andere honden

V

alt jouw hond uit naar andere honden? En zijn de dagelijkse wandelingen een bron van stress geworden??
Dan is deze cursus wat voor jou!

Dog2Work organiseert de Uitvallende Honden cursus, speciaal voor eigenaren met een hond, die tijdens het uitlaten uitvalt naar andere honden.
Gebaseerd op de “growl class” van Ian Dunbar, waarbij jouw hond leert ander gedrag te vertonen in aanwezigheid van andere honden.

De cursus wordt begeleid door een gediplomeerd hondengedragstherapeut, samen met een kynologisch instructeur.

Weer ontspannen wandelen, daar gaan we voor!

Ontspannen wandelen

Je leert om te gaan met het gedrag van je hond en hoe te handelen in lastige situaties. In plaats van agressief gedrag te vertonen, leert jouw hond positief op andere honden te reageren.
Met als doel dat jij en je hond weer ontspannen kunnen wandelen.

Uiteraard wordt er voldoende aandacht besteedt aan de veiligheid van alle deelnemers. Voor zowel mens als hond. Mocht het nodig zijn, dan wordt de hond aangeleerd om, tijdens de lessen, een muilkorf te dragen.

Opzet cursus

Deze cursus wordt gegeven in groepsverband. Samen met eigenaren, die in hetzelfde schuitje zitten als jij, ga je aan het werk met het uitvalgedrag van jouw hond.

De cursus start met een theorieles, zodat je inzicht krijgt in het gedrag van je hond. Waarom valt een hond uit? Welke motivatie spelen hierbij mee? Wat is jouw rol als eigenaar hierbij? En belangrijker nog: hoe kun je dit gedrag ombuigen?

In de 6 praktijklessen, die volgen, gaan je praktisch aan de slag. Je oefent met de handvaten, die je aangereikt krijgt. Je wordt begeleid door 2 professionals, zodat er voldoende aandacht is voor jou en je hond.

Na elke les evalueren we kort de les bespreken we de vorderingen die jullie hebben gemaakt.

Praktische informatie

Locatie: Bourtange
Kosten: € 225,-

De eerstvolgende groep start op: Dinsdag 21 mei om 19.00 uur.

De praktijklessen zijn wekelijks op zaterdagochtend. De les duurt ongeveer een uur en start om 10.30 uur. Data: 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, 6 juli en 13 juli.

Heb je interesse in deze cursus en wil je weten of deze voor jouw hond geschikt is? Neem dan contact op.

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Dog2Work

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen