Puppytest

Puppytest

Bent u fokker en wilt u inzicht in gedrag en een betere kans op een match van uw pups bij de nieuwe eigenaar?

Voor fokkers is er de mogelijkheid om hun nest pups te laten testen. Als gedragsbeoordelaar ben ik getraind in het observeren en interpreteren van gedrag. Als fokker maak je je pups 24/7 mee en krijg je een aardig beeld van de verschillende karakters van de pupjes in het nest.

Een puppytest is een mooie aanvulling om de pupjes nog zorgvuldiger te matchen bij nieuwe eigenaren.

Matchen met nieuwe eigenaar

Welk pupje is stoer, welke is zelfstandig en welke is gericht op de mensen in zijn omgeving? Een puppytest laten afnemen is een mooie aanvulling om de pupjes nog zorgvuldiger te matchen bij nieuwe eigenaren. Zeker als er specifieke wensen zijn van toekomstige baasjes, bijvoorbeeld wat betreft de gezinssituatie.

Inzicht in karakter van de pup

De resultaten geven een indruk van het karakter van een pup, waardoor er specifiek voor dat pupje aandachtspunten kunnen zijn in de socialisatie. Vaak komen de resultaten aardig overeen met bevindingen van de fokker. Maar soms komen er verrassende zaken uit. Het gedrag van een pup in het nest is vaak toch anders dan wanneer hij alleen is tijdens de test.

Praktische informatie

De test wordt afgenomen op een leeftijd van 7 weken. Ik maak gebruik van de Campbell-test als basis. In overleg met de fokker kunnen er extra onderdelen worden getest, al naar gelang de wensen. Na afloop van de test volgt een korte verslaglegging met de resultaten.

Tarief puppytest

  • Basistarief 60 euro (incl. btw) – voorbereiding, verslaglegging etc.
  • Vervolgens € 15,- per pup.

Exclusief reiskosten (€0,20 per km).

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Dog2Work

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen