Eerste hulp bij opvoeden

Eerste hulp bij opvoeden

“It takes a village to raise a… dog!”

Een pup: zo aandoenlijk en lief! Maar ook ontzettend hard werken. Zeker als je voor het eerst een pup hebt, kunnen er veel vragen op je afkomen. Uiteraard is er veel over te lezen en krijg je adviezen uit je omgeving. Maar dit kan ook tot verwarring leiden….

Het volgen van een puppycursus is nuttig, maar lessen in groepsverband is niet voor iedereen haalbaar.

Individuele puppycursus
(Puppy privéles)

Een individuele puppycursus is gericht op opvoeden in de praktijk. Denk aan benchtraining, zindelijkheidstraining en praktijkoefeningen als het aanleren van een ‘zit’ of ‘af’ in de context van opvoeding.

De lessen zijn afgestemd op jouw persoonlijke wensen en vragen. De locaties van de lessen variëren daarom ook: een les bij je thuis tot een bezoek aan de markt of het bos. Alles gaat in overleg!

Tarief individuele puppycursus

    • 60 euro (incl. btw) per uur
    • 5 lessen voor 275 euro (incl. btw)

Exclusief reiskosten (€0,25 per km).

Opvoedconsult

Je pup groeit en wordt zelfstandiger. Dit kan leiden tot ander gedrag. De omgeving wordt steeds interessanter, waarbij hij zijn eigenaar soms ‘vergeet’. Tijdens wandelingen gaat hij meer zijn neus achterna of richt zich liever op soortgenoten.

Hormonen vieren hoogtij en ras-eigenschappen komen tot uitdrukking (denk aan jachtgedrag, territoriaal gedrag). Kortom, de hond gaat puberen.

Er komen wat strubbelingen. Echte problemen zijn er niet, maar er ontstaan gedragingen die niet wenselijk zijn. Dan is een opvoedconsult wat voor je: eerste hulp bij opvoeden. Hierbij staan inzicht in het gedrag en een duidelijke begeleiding van je hond centraal. Juist nu heeft je hond baat bij duidelijkheid en sturing.

In een opvoedconsult bespreken we de zaken waar je tegenaan loopt. Ik geef je inzicht in wat je hond laat zien. En wat hij nodig heeft van zijn eigenaar. Je krijgt handvatten om je hond te begeleiden en zijn gedrag bij te sturen, voordat er een gedragsprobleem ontstaat.

Tarief opvoedconsult

  • 75 euro (incl. btw).

Exclusief reiskosten (€0,25 per km).

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Dog2Work

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen