Angst voor honden

Begeleiding bij angst voor honden

Ben jij of is jouw kind bang voor honden?


Met ruim 2 miljoen honden in Nederland kom je altijd wel een keer een hond tegen in je dagelijkse omgeving. Bij familie of vrienden, op straat onderweg naar werk of school, tijdens het winkelen of bij het hardlopen in het park.
Grote kans dat een hond jouw pad kruist.

Maar wat als een hond je ontzettend bang maakt? Als je niet meer op bezoek durft bij familie of vrienden omdat zij een hond hebben? Als je op een zonnige zondag niet een boswandeling maakt of het park in gaat omdat je daar onherroepelijk honden tegenkomt?

Of misschien ben je zelf niet bang, maar zie je met lede ogen aan hoe bang jouw kind is voor honden. Je kind durft niet meer bij vriendjes te spelen, of fietst niet zelf naar school omdat hij of zij een hond kan tegenkomen.

Hoewel iedereen dol lijkt te zijn op honden, komt angst voor honden veel voor. En omdat er veel honden zijn, kan deze angst een groot probleem vormen. Zeker wanneer het jou of je kind belemmert om de dingen te doen die je leuk vindt.

Dit mag niet de bedoeling zijn. En er is wat aan te doen!

Vanaf 2020 biedt Dog2Work ook begeleiding aan bij angst voor honden. Onder de naam: JuLiz coaching.

Angst voor honden is een veelvoorkomend probleem. Bij zowel kinderen als volwassenen.

Praktische informatie

Een coachingstraject bij angst voor honden is maatwerk. Afhankelijk van de exacte hulpvraag bepalen we samen wat je nodig hebt.

Meer informatie kun je lezen op de website:
https://www.julizcoaching.nl/

Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende belafspraak met mij plannen!

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Dog2Work

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen