Over JuLiz coaching – Judith van Moorsel

Over JuLiz coaching

Judith van Moorsel

In de zomer van 2019 ben ik met mijn gezin verhuisd naar Bourtange. Net buiten het dorp wonen wij op een prachtig plekje. We leven hier samen met onze honden, katten en schapen. We zijn hiernaartoe verhuisd voor de ruimte om ons heen, en om al onze dieren te houden.

Passie voor dieren

Dieren zijn een ware passie van mij, van kleins af aan al. Ik struinde de buurt af op zoek naar honden. Toen ik eenmaal op mezelf woonde, schafte ik een hond aan en liet ik een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Zo kwam een hond uit het asiel in mijn leven, een Border Collie. Een verschrikkelijk bang hondje, dat waarschijnlijk al heel wat nare dingen had meegemaakt. Ik heb mijn hele ziel en zaligheid in haar gestopt, en samen met een gedragstherapeut is ze weer opgekrabbeld.

Opleiding hondengedragstherapeute

En toen was ik verkocht! Ik was verknocht geraakt aan dit ras en geïnspireerd door dit mooie vak: ik heb een opleiding gevolgd tot hondengedragstherapeute. Na het behalen van mijn diploma heb ik mijn eigen bedrijf opgericht, om hondeneigenaren te helpen bij het gedrag van hun hond. Dit doe ik met veel plezier.

Geboeid door menselijke kant

Het samenspel tussen mens en dier is wat mij intrigeert. Dit zie ik terug in mijn werk met mijn honden bij de schapen. Dit mooie samenspel gun ik iedereen, maar ik weet dat honden ook angst kunnen opleveren. Ik maak dat zelf in mijn directe familie mee. Ik ben me daarom meer gaan verdiepen in dit vakgebied, omdat de menselijke kant mij altijd geboeid heeft en ik zelf een ervaringsdeskundige ben op het gebied van angsten.

Mens en dier

Zo ben ik uitgekomen bij dit werk. Ik begeleid mensen (volwassenen en kinderen) bij hun angst, specifiek bij hun angst voor honden. Dit is een mooie aanvulling op mijn werk als gedragsdeskundige van honden. Het gedrag van hond en mens verschilt namelijk niet zo gek veel van elkaar. Mens en dier kunnen ontzettend veel aan elkaar hebben in hun ontwikkeling.

Als ik daarbij mag samenwerken met mijn honden, ben ik een gelukkig mens.

Humane coaching

Hiermee ben ik het pad ingeslagen van de humane coaching. En is JuLiz coaching ontstaan. Ik ondersteun, begeleid en help mensen in hun weg om los te komen van hun angsten. Als ik daarbij mag samenwerken met mijn honden, ben ik een gelukkig mens.

Interesse?

Hulp nodig? Neem contact op voor meer (vrijblijvende) informatie.

Contact, informatie of een afspraak?

Ervaringen met Juliz coacing

Testimonials

Judith komt regelmatig bij mij, om mij te begeleiden bij de opvoeding/training van Nora, mijn Drentse heidewachtel-dame van ruim 1 jaar, die een wat schrikkerige en angstige natuur heeft.Je merkt direct dat ze niet alleen ter zake kundig is, maar ook dat er die connectie is met een (aanvankelijk) vreemde hond. Ze is niet alleen competent, maar ook plezierig in de omgang met hond én baas.

Marja Sportel

Onze hond Jack bezorgde ons letterlijk slapeloze nachten. We wilden hem heel graag helpen om van zijn angstige gedrag af te komen maar wij waren zelf ten einde raad. We zijn heel blij dat Judith heeft geholpen. Fijn dat er ook nog een bepaalde periode nazorg gegeven wordt, het is erg prettig om bij vragen iemand te kunnen raadplegen. Nu kunnen we weer uitgerust genieten van onze hond!

Michel Barends

Judith dank je wel voor je fijne begeleiding met mijn Australian Shepherd Scotty. Ik heb veel van je geleerd, langzaam maar zeker gaan we weer de goede kant op. Wat ik heel erg in Judith is de rust, belangstelling en het meedenken. Als je op zoek bent naar een flexibele en onbevooroordeelde hondengedragstherapeut, neem dan vooral contact op met Judith van Dog2Work! Dank je wel, ook namens Scotty 😉

Sandra Jansen